Hogyan aktiváljuk be az iPhone készülékünket?

    Hogyan aktiváljuk be az iPhone készülékünket?

    Révész László

    2024.02.21
    10 perc olvasási idő

    Az iPhone aktiválása fontos lépés az eszközünk használatba vételében, és egyúttal biztosítja a szükséges hálózati kapcsolatokat és beállításokat. Ebben az útmutatóban lépésről lépésre részletesen bemutatom, hogy hogyan aktiválhatod az iPhone készülékedet a lehető legegyszerűbben és gyorsan.

    1. Lépés: Készülj fel az aktiválásra

    Az iPhone aktiválása előtt győződj meg arról, hogy rendelkezel stabil internetkapcsolattal és hogy a SIM-kártya be van helyezve az eszközbe.

    2. Lépés: Indítsd el az iPhone készüléket

    Nyomd meg és tartsd lenyomva az iPhone oldalsó vagy felső gombját (az eszköz típusától függően), amíg megjelenik a Apple logó a kijelzőn.

    Készülék bekapcsolása
    Készülék bekapcsolása

    3. Lépés: Nyisd meg az aktiválási képernyőt

    Az iPhone elindítása után megjelenik a helló felirat, ezután húzd az ujjad felfelé a kijelző aljáról vagy nyomd meg a kijelzőn elhelyezett gombot a Beállítási Asszisztens elkezdéséhez.

    aktiválási képernyő
    aktiválási képernyő

    4. Lépés: Nyelv, régió és Wi-Fi kiválasztása

    Válaszd ki az országot, a nyelvet. A nyelv és régió kiválasztása után az internetkapcsolatot kell megadnunk. Lehetőség szerint választhatunk Wi-Fi vagy mobilhálózat között. Wi-Fi esetén válasszuk ki az elérhető hálózatok listájából az otthoni Wi-Fi-nk nevét, majd adjuk meg annak jelszavát. Ha esetleg nincs Wi-Fi, amit használni tudnánk, de van mobilinternet-előfizetés a készülékbe helyezett SIM-kártyán, akkor választhatjuk a Mobilhálózat használata opciót is.

    Ha ezek egyike sem található meg, akkor egy adatkábel segítségével kössük össze a készüléket a számítógépünkkel, amin nyissuk meg Macbook esetén a Findert vagy régebbi macOS-verzión és Windows-on az iTunes-t, ami automatikusan tovább lépteti ezt a képernyőt.

    A sikeres kapcsolódás után a Beállítási Asszisztens rögtön tovább is lép.

    wifi beállítása
    wifi beállítása

    5. Lépés: Gyors kezdés

    Koppintsunk a “Kézi beállítás” elemre a folytatáshoz.

    Gyors kezdés
    Gyors kezdés

    6. Lépés: Touch ID – ujjlenyomat hozzáadása vagy Face ID arcfelismerés beállítása

    Régebbi készülékeken helyezzük többször az ujjunkat a "Home gombra", hogy beszkennelje az ujjlenyomatunkat. A Touch ID által beolvasott ujjlenyomat önmagában nem alkalmas a készülék zárolására, biztonsági okokból jelkódot is meg kell adnunk.

    Az iPhone X-zel kezdődően az ujjlenyomatunk helyett már az arcunkat tudja felismerni a készülékünk. A Face ID beállítása előtt bizonyosodjunk meg arról, hogy semmi sem takarja el a TrueDepth kamerát és az arcunkat. A Face ID akkor is működik, ha szemüveget, sapkát vagy kontaktlencsét viselünk. Tartsuk a készüléket kb. 20-30-cm-re az arcunktól és körözzünk egyet a fejünkkel.A Face ID-t nem kötelező beállítani, a nem szeretnénk  használni, válasszuk a "Beállítás később" opciót.

    Touch és Face ID beállítás
    Touch és Face ID beállítás

    7. Lépés: Visszaállítás mentésből vagy új készülékként való beállítás

    Korábbi bejegyzésemből kiderül :)

    8. Lépés: Az Általános szerződési feltételek elfogadása

    Az iOS általános szerződési feltételeinek elfogadása nélkül sajnos nem enged tovább a rendszer, tehát itt az egyetlen opciónk, ha az Elfogadom gombra nyomunk. Ezután a rendszer felajánlja az automatikus frissítés lehetőségét, ahonnan letölthetjük a legújabb szoftvert a készülékünkre.

    ÁSZF
    ÁSZF

    9. Lépés: iMessage és Facetime

    Ahhoz, hogy más Apple felhasználókkal ingyen tudjunk üzenetet váltani, vagy telefonhívást és videóhívást kezdeményezni, a következő lépésben az iMessage-et és a FaceTime-ot tudjuk egy gombnyomással aktiválni.

    iMessage és Face Time beállítása
    iMessage és Face Time beállítása

    10. Egyben Befejező Lépés: Helymeghatározás, Képernyőidő, Az iPhone elemzése

    A következő képernyőn válasszuk ki, hogy engedélyezni kívánjuk-e a Helymeghatározás opciót. Amennyiben engedélyezzük, a készülék képes lesz meghatározni a helyzetét.

    A Képernyőidő funkciónak köszönhetően heti jelentéseket kaphatunk arról, hogy hogyan használjuk a készülékünket, milyen applikációkat és ezeket mennyi ideig használjuk.

    Ezeket az opciókat, ha nem szeretnénk használni, nyugodtan ki is hagyhatjuk.

    Utolsó lépések
    Utolsó lépések

    Záró gondolatok

    Most, hogy az iPhone készüléked aktiválva van, készen állsz arra, hogy kihasználd annak minden előnyét és funkcióját. Ne felejtsd el rendszeresen frissíteni az operációs rendszert és beállítani az eszközöd az igényeidnek megfelelően!