Adatok Költöztetése iPhone-ról iPhone-ra

  iOS-ről iOS-re

  Révész László

  2024.02.21
  5 perc olvasási idő

   

  Üdvözlet mindenkinek az Apple világában! Ha te is az iOS rendszer legújabb verziójára váltasz, vagy esetleg egy újabb iPhone-ra vagy iPad-re cseréled a régit, akkor tudod, hogy az adatok átköltöztetése az egyik legfontosabb lépés a folyamatban. A jó hír az, hogy az Apple számos lehetőséget kínál az adatok könnyű és biztonságos átvitelére az eszközök között. Most pedig megosztok veletek néhány tippet és trükköt arról, hogyan teheted ezt meg egyszerűen és hatékonyan.

   

  iCloud Biztonsági Mentés

  Az iCloud biztonsági mentés az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy az összes fontos adatot áthelyezd az egyik iOS eszközről a másikra. Ehhez csak be kell kapcsolnod az iCloud biztonsági mentést a régi eszközön, majd az új eszköz beállításakor válaszd ezt a lehetőséget. Az iCloud biztonsági mentés minden fontos adatot átköltöztet, beleértve az alkalmazásokat, a fényképeket, a névjegyeket, az üzeneteket és még sok mást.

  iCloud biztonsági mentés készítése
  iCloud biztonsági mentés készítése

   

  iTunes vagy Finder

  Ha nem szeretnéd használni az iCloud-ot, akkor az iTunes vagy a Finder használata is jó megoldás lehet az adatok áthelyezésére. Csak csatlakoztasd a régi eszközt a számítógéphez, és készíts egy teljes biztonsági mentést. Majd csatlakoztasd az új eszközt, és állítsd vissza rá a biztonsági mentést az iTunes vagy a Finder segítségével.

   

  iTunes biztonsági mentés készítése
  iTunes biztonsági mentés készítése

  AirDrop

  Az AirDrop egy másik gyors és egyszerű módja az adatok átvitelének két iOS eszköz között. Csak kapcsold be az AirDrop-ot mindkét eszközön, válaszd ki azokat az elemeket, amelyeket át szeretnél küldeni, és már kész is vagy! Az AirDrop gyors és hatékony módszer, különösen akkor, ha csak néhány fényképet vagy dokumentumot szeretnél átküldeni.

  Airdrop adatátvitel
  Airdrop adatátvitel

   

  iCloud Drive vagy más Felhőszolgáltatások

  Ha csak bizonyos fájlokat vagy dokumentumokat szeretnél áthelyezni az eszközök között, akkor az iCloud Drive vagy más felhőszolgáltatások is jó megoldást jelenthetnek. Egyszerűen töltsd fel a fájlokat az iCloud Drive-ba vagy egy másik felhőszolgáltatásba a régi eszközről, majd jelentkezz be az új eszközön ugyanazzal a fiókkal, és már letöltheted ezeket a fájlokat.

  iCloud Drive Biztobsági Mentés
  iCloud Drive Biztobsági Mentés

  Beépített Átviteli Folyamatok

  Ne felejtsd el, hogy az Apple számos beépített átviteli folyamatot kínál az új eszköz beállításakor. Például a "Költöztesd át másik iPhone-ról, iPad-ről vagy iPod touch-ról" lehetőség segítségével gyorsan és egyszerűen átviheted az összes fontos adatot az egyik eszközről a másikra.

   

  Beépített Átviteli Folyamatok
  Beépített Átviteli Folyamatok

  Összességében

  tehát többféle módszer közül választhatsz az adatok áthelyezésére az iOS rendszerben. Attól függően, hogy mennyi adatot szeretnél átvinni, és milyen eszközöket használsz, mindenképpen találsz megfelelő megoldást az igényeidnek. Ne felejtsd azonban el, hogy mindig készíts biztonsági mentést az adatokról, mielőtt bármi mást teszel, hogy biztosan megőrizd azokat!