Tablet kiegészítők

    Gilanyi Milan

    2022.06.14
    5 perc olvasási idő

    A tableted is megérdemli a maximális védelmet

     

    Tablet tokok:

    A telefonokhoz hasonlóan a tabletek esetében is számos kiegészítő van, azonban fontos, hogy itt a védelem mellett számos kényelmi funkcióval is találkozhattok.

    Az első, és egyben legegyszerűbb változat a könyvtok, vagy másnéven flip tok. Ezen típus hátlapi részét egy előlap fogja kiegészíteni, amely bezárt állapotban a tablet kijelzőjét fogja védeni, azonban ha hátra hajtjuk úgy tudjuk formázni a felületét, hogy az kitámassza az iPad-et. Ez a tablet tok azoknak nagyon előnyös, akik sok tartalmat, videót néznek a táblagépükön és nem szeretnek azzal foglalkozni, hogy minek támasszák a készüléket annak érdekében, hogy annak képernyője arcuk felé nézzen. Amikor ilyen tokot választasz érdemes figyelned arra, hogy ha műanyag hátlaposat rendelsz előfordulhat az a jelenség, hogy a por bemegy a készülék háza és a tablet tok közé, és a minimális mozgás eredményeképpen összekaristolja az iPad-ed hátlapját. Ennek kiküszöbölése érdekében a szilikon hátlapi részből készült változatokat szoktuk ajánlani (pl. Spigen, ESR).

    Igazán közkedvelt változatok azok az iPad tokok, amelyek Apple Pencil tartóval vannak ellátva, mivel a Pencil hordozását nagyban megkönnyíti. A tokok egy 1-2 cm bővítménnyel vannak ellátva, amelyekbe el lehet helyezni az érintőceruzákat.

    A másokdik változat a tablet tokok kategóriájában a hátlapi tokok. Itt lényegében egy nagyon egyszerű kiegészítőről beszélünk, amely csak és kizárólag a készülék hátlapját fogja védeni. Használata javallott azoknak, akik éppen csak egy minimális védelemmel szeretnék ellátni tableteiket.

    Az erősített tokok fő ismerve, hogy erős, és vastagított anyaghasználattal találkozhatunk. Ajánljuk azoknak, akik drágább (pl. iPad Pro) készüléket használnak, és kifejezetten ügyelnek a kellemetlen helyzetek elkerülésére, továbbá azoknak, akiknek munkavégzésük során könnyebben megsérülhet a tabletjük. Ebből a típusból a legjobb választás az UAG márkájú tokok.

    Gyakran előfordul, hogy azok a felhasználók akik valamilyen Huawei, Samsung vagy ritkább típusú tabletet használnak nehezen, vagy abszolút nem találnak a készülékükre tokot. Ennek megoldásra az univerzális tokokat szoktuk ajánlani, amelyek lényege, hogy nem specifikusan egy adott modellhez lettek legyártva. Ha ilyen kiegészítőt vásárolsz csupán a tablet tok méretére, és a készüléked kijelzőjének átlójának kell megegyeznie.

    Tablet fóliák:

    A tablet fóliák nagyban hozzájárulnak a készülékek felhasználói élményéhez, ezért azt szoktuk ajánlani, hogy érdemes gondosan kiválasztani a megfelelő védelmet szeretett táblagépeinkhez.

    A legolcsóbb és legegyszerűbb alternatíva a sima fólia lesz, ami egy nagyon vékony műanyagból, azon belül is polietilén-tereftalátból készül. Ez a típus tulajdonképpen csak a karcoktól fog védeni, a nagyobb ütődésektől nem. Felületét tekintve választhatjuk a teljesen átlátszó változatot, vagy a mattot, ami akkor javallott, ha Apple Pencil-t használunk. A matt felület nagyon könnyűvé és dinamikussá teszi az írást, rajzolást, vagy bármilyen tevékenységet, amelyet a kapacitív tollal szeretnél folytatni.

    Ha azon csoportba tartozol, akik jobb szeretik megőrizni a készülék üvegének eredeti hatását válaszd az üvegfóliát. Az üveg hatás megtartása mellett ez a típus az anyag vastagságának és keménységének köszönhetően rendkívül jól bírja az ütődéseket is.