Minden, amit a Watch kiegészítőkről tudnod kell

    Gilanyi Milan

    2022.06.14
    5 perc olvasási idő

    A legjobb Watch kiegészítők

     

    Az okosórák kategóriájában a legelterjedtebbek az Apple Watch-ok, éppen ezért rengetek kiegészítő elérhető hozzájuk, amelyekről lehet, hogy nem is tudjátok, hogy léteznek. Ezen oknál fogva mi kigyűjtöttük őket és leírjuk, hogy melyiket miért érdemes választani.

     

    Watch szíjak:

     

    Az Apple az alap modellekhez a kezdetek óta a sport szíjakat párosítja, ami tulajdonképpen egy kaucsuk, másnéven szilikon szíj. Tisztítása ennek a típusnak rendkívül egyszerű, a csuklót nem nehezíti el, és semmilyen allergén hatást nem fog eredményezni (például a fém szíjakkal szemben). A szilikon szíjaknak vannak az ún. lyukacsos változatai, amelyek a lélegző szíj nevet viselik. Ennek legfőbb előnye, hogy nem izzadsz bele, hiszen a lyukak megakadályozzák, hogy bepálljon a bőröd alatt az Watch szíj. Ha ilyen típust szeretnél választani magadnak az xPro (olcsó), vagy a Spigen (drágább, minőségibb) gyártmányait ajánljuk figyelmedbe.

    Az óra ékszer mivoltának megőrzésére a legalkalmasabb Watch szíjak a fém változatok. Elegáns megjelenése mellett egy lazább hétköznapi outfittel is bátran hordhatod ezt a kiegészítőt. Vannak ún. 1 soros, 2 soros, vagy 3 soros változatok, amelyek tulajdonképpen azt jelentik, hogy kereszt irányban hány fém szem fog elhelyezkedni az óraszíjon.

    Ha te egy igazán elegáns megjelenésű személy vagy, akkor a bőr szíjakat érdemes választanod. Sok szín és kialakítás közül válogathatsz, de a legkedveltebbek mégis a fekete bőr szíjak, és a barna bőr szíjak. Abban az esetben, ha hosszantartó, minőségi kiegészítőt szeretnél vásárolni valódi bőr szíjat ajánlunk, viszont ha inkább az ár-érték arány a fontosabb mindenképp műbőr szíjat válassz!

    A jelenleg legtrendibb és legfelkapottabb a Milánói fémszövet szíj. Ennek lényege, hogy apró láncszemek alkotják a watch szíjat, amelyek összhatása nagyon jól néz ki, és hordani is nagyon kényelmes. A gyári változatok ára elég borsos, akár a 60-70 ezer forintot is elérhetik, azonban már 10 ezer forintért vásárolhatunk „utángyártottat”, aminél lényegi különbséget nem fogunk érezni, maximum közelről vizsgálva látható, hogy a kidolgozottsága nem egyenlő a gyáriéval (egyébként szerintünk ez a tökéletes választás).

    Watch tokok:

     

    Köztudott, hogy az Apple Watch-ok szervizelése egy igen csak költséges móka. Egy kijelzőcsere általában már nem igazán szokta megérni, mivel a javítás költsége meghaladhatja magának az okosórának az értékét, arról nem is beszélve, hogy a vízállósága nem fogja a gyári értékeket produkálni. Ennek apropóján születtek meg az Watch tokok, hogy megóvjanak az esetleges kellemetlenségektől.

     

    A legegyszerűbb típus, amit választhatsz a szilikon tok. Ennek a kiegészítőnek az ismérve, hogy nagyon vékony, nem növeli jelentősen az Apple Watch térfogatát, így a gyári méretről nem kell lemondanod. Ha egy olyan szilikon óratokot választasz, amely átlátszó, akkor a küllem szempontjából is hozni fogja az okosórád gyári kinézetét. Abban az esetben, ha valamilyen plusz színt szeretnél vinni a készülékedbe opcionálisan választhatod a színes változatokat is.

     

    Azon Apple Watch tulajdonosoknak, akinek nagyobb eséllyel sérül meg a készülékük az erősített, vagy másnéven armor tokokat ajánljuk. Erről azt kell tudni, hogy egy vastagabb, keményebb anyaghasználatot alkalmaztak, ezzel növelve az okosóra tok védelmező képességét. Méretét tekintve növelni fogja az óra térfogatát, de még ezt sem neveznénk zavarónak. Ez a kiegészítő azon vásárlóinknak a kedvence, akik valamilyen fizikaimunkát végeznek, ahol sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve okosóráik. Kiemelendő gyártó az UAG (brutálisan véd).

     

    Vásárlói vélemények alapján rájöttünk, hogy a felhasználók többsége jobb szereti az óra eredetiségét, fémes tapintását megőrizni, amire egy tökéletes megoldás az abropciós watch tok. Ennek lényege, hogy két darab fém elemből áll, amelyek mágnesek segítségével fogják körül ölelni az az Apple Watch-ot. A gyári anyaghasználat megóvása mellett a fém mivoltából eredően védelem szempontjából is állni fogja a sarat, kifejezetten ajánljuk!

    Watch fóliák:

     

    A telefonjainkhoz hasonlóan az okosórákra is van lehetőség vásárolni fóliákat. Három kategóriába tudnánk sorolni a piacon jelenleg elérhető Apple Watch fóliákat, melyek első, és egyben leggyakoribb változata az előlapi sima fólia. Ez egy nagyon vékony műanyagból készül, és ennek köszönhetően szinte nem is látszik, hogy van fólia az okosórán. Hajlékonyságából adódóan tökéletesen le fogja fedni a készülék szélső, lekerekített üvegét is. Fontos, hogy ez a kiegészítő inkább csak a karcok ellen fogja megvédeni a watch-ot, a nagyobb ütődések ellen nem.

     

    Abban az esetben, ha erősebb védelemre van szükséged a 3D üvegfóliát ajánljuk. Ez a változat már az üveg mivoltából eredően az ütődések és erősebb fizikai behatások ellen is megóvja okosórád, és 3D kialakításából eredően a kijelző felületének teljes egészét lefedi.

    A fent említett két változatot jó választásnak tartjuk, azonban előfordulhat, hogy egy bizonyos idő után a használat következteképp felvállik a fólia. Erre a megoldás az UV fólia, amely egy új fajta technológiát képvisel. Ennek lényege, hogy a doboz tartalmaz egy üvegfóliát (nyilván), egy löttyöt, ami tulajdonképpen egy UV reagens anyag, továbbá egy UV lámpát is. Ha fel szeretnéd helyezni nincs más dolgod, mint a letisztított kijelzőre csepegtetni az UV löttyöt, és ráhelyezni gondosan a fóliát. Ügyelj arra, hogy a készülék kijelzője és az üvegfólia között teljesen elterüljön az UV reagens anyag, és ha ezzel meg vagy 5-10 percen keresztül világíts meg a készüléket az UV lámpával. Ennek hatására az anyag megköt, és tartósan hozzárögzíti az watch fóliát az okosórához (nem kell aggódni, a leszedése egyszerű és nem ejthetsz kárt a készülékben).