Milyen tokot érdemes választanod?

    Gilanyi Milan

    2022.06.14
    6 perc olvasási idő

    A Te telódhoz milyen típusú tok passzol?

    A telefonjaink leggyakoribb és egyben leghasznosabb kiegészítője nyilván valóan a telefon tokok lesznek. Az emberek nagyrésze mindig hord a készülékén tokot, és gyakran szeretjük váltogatni különböző alkalmakhoz, élethelyzetekhez ezeket a kiegészítőket. Mi a ShowMe-nél ajánljuk mindenkinek, hogy hordjon tokot a készülékén, mivel az újabb készülékek szervizelése borzasztóan költséges lehet, és könnyen elkerülhetjük az esetleges kellemetlen helyzeteket, akár egy pár ezer forintos védelemmel is. Összegyűjtöttük Nektek azokat a típusokat, kialakításokat amelyeket elérhettek a ShowMe webáruházban, és lehet még nem hallottatok róluk.

     

    Az első, és egyben leggyakoribb a hátlapi szilikon tokok. Egyszerűsége, és jó erőelnyerő képességének köszönhetően mindenképpen egy nagyszerű választás, tutira biztonságban tudhatod a mobilod. Válogathatsz számtalan kialakítás, szín és minta közül, ezáltal nem lesz nehéz a választás, ha ilyen típusú tokot szeretnél rendelni magadnak. Ha egy nagyon egyszerű, olcsó megoldásra vágysz az xPro szilikon tokjait ajánljuk Neked, abban az esetben viszont ha egy minőségibb, időtállóbb változatot szeretnél a Spigen, vagy a gyári változatokat.

     

    A következő kategóriánk a hátlapi műanyag tokok lesznek. Ezen típus egyik nagy előnye, hogy úgy tudják legyártani, hogy tökéletesen felveszi a készülék formáját, időtálló, nem nyúlik ki és nem is színeződik el a szilikonnal szemben. Vannak olyan változatok, mint például a Nillkin Super Frosted, ami annak ellenére, hogy vékony nagyon jó védelmet biztosít. Nagyon erős műanyagból készül, és megőrzi a telefon eredeti méretét, nem lesz tőle “bumszli” a telefonod. Hátránya, hogy a nagyobb ütődésekkor (ha derék magasságból a betonra ejted) könnyen elreped, azonban a készülékedet biztosan megóvja.

     

    A hátlapi bőrtokok a ShowMe-nél kifejezetten nagy kedvencnek számítanak. Amellett, hogy nagyon elegáns, rugalmasságának és erőelnyerő képességének köszönhetően erős védelmet biztosít. Biztosan találkoztatok már ti is azzal a jelenséggel, hogy mikor a zsebetekből előhúztok egy szilikon tokot kifordul a teljes zsebetek és annak tartalma. A bőr tok esetében tökéletesen probléma nélkül tudjátok előhúzni a bőr tokot, vagy éppen zsebre dugni a telefonjaitokat a sima felületnek köszönhetően. A gyári bőr tok az egyik lehető legjobb variációja ennek a típusnak, amelynek további nagy előnye, hogy maga a tok belseje egy finom, puha anyaggal van bélelve, ezáltal amikor a készülék háza, és a tok közé ékelődik a por biztosan nem fog összekarcolódni a mozgás következtében, biztosan láttatok már ilyet.

     

    A designer tokok esetében találkozhatunk több fajta kialakítással, azonban itt tulajdonképpen inkább a megjelenés helyeződik fókuszba. Néhány nagyobb textilipari, ruhagyártó cég úgy döntött kiveszik részüket a telefon kiegészítők piacán, és eképpen született ez a termék kategória. Ezek a kiegészítők hivatalos, a brand által ellátott licensszel rendelkeznek ezáltal az egyedi megjelenés mellett a megszokott minőséget is biztosítani fogják. Ilyen márkák például a Karl Lagerfeld, Adidas, Guess, U.S. Polo, Superdry.

     

    Abban az esetben ha nem kíméled a telódat, gyakran elejted és nem szeretnéd folyamatosan a szervizek zsebét vastagítani mindenképpen az erősített, vagy másnéven armor tokot ajánlom Neked. Ezzel a típussal szinte törhetetlenné válik a készüléked, így az erős ütődéseket is kivédheted. Sarkain vastagabb anyaghasználatot alkalmaznak, vagy levegőbuborékot, így sokkal rugalmasabb lesz. Azok, akik például fizikai munkát végeznek, vagy akár fesztiválra készülődnek mindenképpen ilyen tokot vásároljanak, hogy minden helyzetben biztonságban tudhassák készüléküket. A legdurvábbak ezek közül az UAG tokok, érdemes a Youtube-on megtekinteni róla drop teszteket. Nagyon extrém körülményeknek kitéve is állja a sarat, és megóvja a készüléket.

     

    Az ultra vékony, másnéven slim tokok inkább csak a karcok ellen fognak védeni, ha elejted a készüléket nem neveznénk egy életbiztosításnak. Azoknak ajánljuk, akik tudnak vigyázni a telefonjukra, és csak egy minimális védelemre van szükségük a karcok ellen.

     

    Az idősebb korosztály körében elég felkapott kiegészítő a könyvtok (vagy esetleg még flip tok néven is találkozhattatok vele). Ennek lényege, hogy a hátlapi kialakítás mellett a tok a kijelzőt is lefedi, ezzel körülvéve a készüléket minden oldalról. Előnye, hogy az előlapi részben általában tárolhattok bármilyen kártyát vagy akár készpénzt, hátránya, hogy telefonálás közben zavarhatja az arcunkat a felső rész, ha nem hajtjuk hátra. Aki nem szereti az üvegfóliát, de igényli a kijelzőjének védelmét ezt a típust ajánljuk.

     

    Személyes kedvenceink a karbon tokok, ezen belül is a Pitaka. Ami nekünk igazán tetszik benne, hogy valódi szénszálak alkotják, amik lehetővé teszi azt, hogy brutálisan vékony legyen, és nagyon kellemes tapitást kölcsönözzön. Ez a kiegészítő bármilyen alkalommal passzolhat a szettedhez, egy igazi fiús cucc. Vannak karbonnak becézett tokok, amik valójában műanyagból készültek. Ez egy gazdaságosabb alternatíva, de kinézetre majdnem ugyanazt tudja, mint az említett Pitaka tized olyan áron, ez sem egy elvetendő változat.

     

    A vízálló tok a szó szoros értelmében nem egy tok hanem egy tasak. Ennek az a funkciója, hogy ha víz alá merülsz a telefonoddal akkor garantáltan nem fog beázni, tehát ha mondjuk nyaralás közben vagy egy medencés buliban szeretnél víz alatti kattintani néhány képet ez tökéletesen alkalmas lesz erre. Nagyon sok olyan beázott telefonnal találkoztam már ami elméletileg vízálló volt, szerintem nem éri meg pár ezer forint miatt kockáztatni, használjatok vízálló tokot.