Miért érdemes használt telefont vásárolni?

    Gilanyi Milan

    2022.06.14
    3 perc olvasási idő

    Nem túlzás, hogy manapság hajlandóak vagyunk akár 2-3 évente lecserélni készülékeinket, és ha már így teszünk miért ne tegyük ezt minél racionálisabban és minél jobb ár-érték aránnyal.

     

    Kicsit az autó vásárláshoz tudnám a használt telefon vásárlását hasonlítani. Tételezzük fel, hogy szalonból vásároltok egy új autót, amit még soha sem használt senki (,te vagy az első aki belefingik). Ahogy elkezded használni, pár hónapon belül akár 10-20%-ot is tud amortizálódni az értéke, nyilván a vételártól függően. Nos, a készülék vásárláskor ugyan ez a helyzet áll fenn.

     

    Véleményem szerint (vicc nélkül több ezer telefon ment át a kezemen), ha megbízható helyről vásároltok használt telefont ugyan csak jó üzletet köthettek. A megbízható számomra azt jelenit, hogy mindenképp egy lekövethető, ellenőrizhető céget érdemes választani, ahol kizárhatod azt a lehetőséget, hogy esetleg egy kétes múltú eszközbe nyúlj bele, és a vásárlásod mellé garancia és számla is párosul (azaz opcionálisan cégbe is elkönyvelheted).

     

    Mi a ShowMe-nél egyenként minden egyes készüléket kézzel és különböző szoftverekkel tesztelünk és nézünk át, ezzel kiszűrve a hibás készülékeket. Természetesen a nagy számok törvénye alapján igen, előfordul az, hogy valamely készülék átmegy a rostán mégis, azonban ilyenkor mindig minden esetben nagyon-nagyon rugalmasok vagyunk, és 3 hónapon belül ha garanciális probléma keletkezik azonnal javítjuk, vagy cseréljük a megrendelt készüléket.

     

    Fontos szempont az is, hogy azok a telefonok, amelyeket a webshopon találsz mind saját képpel szerepel, tehát egyenként fotózzuk az összeset, és töltjük fel annak érdekében, hogy valóban azt a készüléket rendelhesd meg, amelyet a teló termékaloldalán látsz.