Így tartsd az autóban a telefonodat

  Gilanyi Milan

  2022.06.14
  3 perc olvasási idő

  Autós tartók szerteágazó csoportosítása

   

  Az autós tartókat kettőfajta szempontból csoportosíthatjuk: az első az, amikor azt vizsgáljuk, hogy magát az autós tartót az autón belül hova rögzítjük, hova fogatjuk fel, a második pedig az, hogy miképpen rögzítjük, hogyan fogatjuk fel magát a készüléket az autós tartóhoz.

   

  Az első csoportosításon belül 3 fajta kiegészítővel találkozhatunk:
  1, Az első az, amikor az autós tartót a szellőzőrácsra helyezzük fel. Szerintünk ez az egyik legpraktikusabb választás, mert ez semmilyen holt teret nem fog eredményezni vezetés közben, és nagyon közel lesz hozzánk a készülék.

  2, A második lehetőség a műszerfalra rögzíthető autós tartó, amit egy tapadókoronggal tudunk a műszerfalon elhelyezni. Jó választás lehet ez is, azonban itt már egy minimális holt teret eredményez ez a kiegészítő.

  3, A harmadik típus a szélvédőre rögzíthető autós tartó, amelyet nyilván az autó szélvédőjére kell rögzíteni szintén tapadókorong segítségével. Ez már egy nagy holt teret eredményez, ezért ha ilyen típusra vágysz mindig légy óvatos. Ennek a kategóriának az az előnye, hogy vezetés közben a telefon a perifériás látásunkba kerül, ezért ha a navigációt néziktek, vagy egy értesítést kaptok nem kell elnéznetek az útról.

   

  A második csoportosításon belül, (azaz hogy miképpen fogatjuk a telefont az autós tartóhoz) két választási lehetőséggel találkozunk:
  1, Az első, amikor mágnesesen rögzítjük a tartóhoz a telefont. Általában minden ilyen kiegészítőhöz társul egy vékony kis mágnes lap, amelyet vagy a telefonod hátlapjára, vagy a tokod és a készülék közé helyezheted. Ez szerintünk az egyik legjobb választás, mert nem kell bajlódni a rögzítéssel, csak egy könnyed karmozdulattal le vehetjük és elhelyezhetjük a telefont, ami a vezetés szempontjából nagyon előnyös.

  2, A második lehetőségünk a mechanikusan rögzíthető változat, amikor mechanikus karok fogják rögzíteni az autós tartóhoz a telefont.