iPhone X Bemutató

Written by Milan Gilanyi / Jun 14, 2022

Design

Hogyan alkothatunk egy olyan kimagaslóan intelligens eszközt, amelynek háza és kijelzője tökéletesen egybefüggő ? Amióta létrehozta az Apple az első iPhone-t, erre a kérdésre keresik a választ. És az iPhone X-zel most megtalálták. A cél egy folytonos felület volt, ahol semmi nem áll a felhasználói élmény útjába. A Főgombot ezért egy új, mégis ismerős navigációs módszer váltotta fel.

iPhone X Design

Rozsdamentes nemesacél

Az iPhone X rozsdamentes acélból készült oldalszegélye körbeöleli a készüléket, és tartást ad neki. Ez az Apple különleges tervezésű ötvözete. Tartós, letisztult, és gyönyörűen fénylik. Az asztroszürke bevonat felviteléhez a vákuumgőzölés technológiáját alkalmazzuk, hogy a rozsdamentes­acél oldalszegély színe pontosan megegyezzen az üvegfelület színével.

iPhone X Rozsdamentes nemesacél

Vezeték nélküli töltés egy vezeték­mentes világért

A kezdetektől arra törekedett az Apple, hogy az iPhone-t egyszer teljesen megszabadíthassuk a töltőkábelek és a fejhallgató-vezetékek jelentette kötöttségektől. Az üveg hátlap vezeték nélküli töltési technológiát rejt: az iPhone X-et a vezetékmentes jövőre tervezték.

iPhone X Vezeték nélküli töltés egy vezetékmentes világért

Face ID

Egyszerű mindent biztonságban tartani, ha az arcod a jelszavad. Egy pillan­tással feloldhatod az iPhone-odat, és többek között bejelentkezhetsz az appokba vagy a fiókjaidba.

iPhone X Face ID

12 megapixeles dupla kamera

Lehet egy kamera több, mint aminek látszik ? Az Apple Szerette volna kideríteni, ezért gyorsabb, optikai képstabilizátorral ellátott objektíveket használt, kiegészítve az A11 Bionic chip fejlett gépi tanulásával. Az eredmény ? Egy olyan fotó­rendszer, amely többet lát, többet ért és többre képes.

iPhone X 12 megapixeles dupla kamera

A11 Bionic processzor

Az A11 processzorhoz képest egy sokkal intel­ligen­sebb és erősebb okos­telefonchip új generációs Neural Engine‑ünkkel felturbózva. Az eredmény: lenyűgöző AR-élmény, Mélységállítás funkcióval finomítható, lélegzetelállítóan szép portrék és egy telefon, amivel minden hihetetlenül gyorsan és simán megy.

iPhone X a11 Bionic processzor